Cartero

17 ag.


El carter que dóna títol a aquesta novel·la de J. Robert Lennon no té res a veure amb el famós personatge autobiogràfic de Charles Bukowski. Albert Lippincott no beu més del compte, ni és un rodamón impenitent, ni es fa amb dones de dubtosa reputació; al menys que se sàpiga. La seva vida és, en aparença, un model de placidesa: és un divorciat sense fills ni compromisos, viu en una petita ciutat gairebé idíl·lica i té una feina de carter que li agrada moltíssim. Tant li agrada en realitat aquesta feina, que de vegades no pot evitar llegir el correu que ha de repartir i, segons com, fer desaparèixer algunes cartes del seu interès. I així és com comencen tots els seus problemes.

Cartero té moltes coses bones, començant per la pròpia creació del seu personatge central i acabant pels flashbacks que puntuen tota la novel·la, alguns dels quals són en si mateixos veritables relats de primera categoria.  Però, com que a l’Espai de llibres tenim predilecció pels espais inexistents minuciosament imaginats, el què a nosaltres més ens agrada d’aquest llibre és la manera en què, sobretot al principi, J. Robert Lennon dóna forma a la petita ciutat on treballa el nostre carter, Nestor, «una ciudad convencida de ser a la vez el centro del universo y su sobaco, según con quién hable uno, y cuándo». Albert Lippincott fa la seva ruta de carter per Nestor i nosaltres veiem (i sentit, i olorem) amb tota claredat els carrers i els paisatges d’una ciutat que mai no va existir.

Cartero és una novel·la trepidant i molt divertida, però amb un regust amarg que es va fent més i més intens segons avança la lectura.

Fitxa al nostre catàleg

Pàgina web de l’autor

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: