Los normales

7 jul.

Billy Schine és un jove llicenciat de Harvard que no aconsegueix treure el cap enmig de la difícil vida laboral de Nova York. Per tal de treure’s la carrera, va fer aquesta cosa tan americana que és empenyorar-se fins a les celles amb uns quants crèdits universitaris de cinc xifres, i ara es troba amb que la data de venciment dels crèdits ja està aquí i ell no té forma de pagar-los. A més, la seva vida sentimental tampoc no ajuda a fer d’ell un home feliç: la seva xicota és tan perfecta que no fa més que posar de relleu el desastre que és ell. Així que, quan les empreses de cobrament de morosos comencen a fer-li arribar unes cartes cada cop més inquietants i la seva integritat física sembla perillar seriosament, en Billy decideix escampar la boira i fugir de Nova York.

La solució que el protagonista de Los normales troba per posar en ordre la seva vida és presentar-se com a voluntari per a un experiment farmacològic que es durà a terme en una clínica d’allò més estranya. L’experiment té a veure amb un medicament que suposadament ha de curar l’esquizofrènia, però que també pot modificar la conducta d’aquells que el prenen; els “normals” del títol són els pacients que, sense saber-ho, estan prenent un placebo per tal de servir de grup de control de l’experiment. Al principi tot marxa més o menys bé; però, ben aviat, els primers efectes de la medicació començaran a canviar la vida del desorientat Billy de formes que ell mai no hauria pogut imaginar… i ho faran d’una forma molt, molt divertida.

David Gilbert és un germà petit (en tots els sentits de la paraula) de la generació gloriosa dels Jonathan Lethem, Michael Chabon, David Foster Wallace i Chuck Palahniuk, però, com tots ells, té una facilitat increïble per enfocar la realitat amb un sentit de l’humor que posa al descobert les absurditats del nostre món contemporani. Si voleu passar una bona estona i pensar una mica en coses com el control que els laboratoris farmacològics exerceixen (o no) sobre la nostra percepció de la realitat, doneu-li una oportunitat a aquest llibre: veureu com val la pena.

Fitxa al nostre catàleg

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: