Lucifer Circus

24 set.

Lucifer Circus

Fitxa editorial

Fitxa al nostre catàleg

Per què us el recomanem?

1. Pilar Pedraza és una escriptora literalment única en l’actual panorama literari peninsular. Nosaltres, si més no, no tenim notícia de cap altre autor que hagi dedicat les tres darreres dècades a estudiar, a reviure i a interpretar amb tanta intensitat, i des d’una perspectiva tan personal, la gran tradició fantàstica occidental que neix a la Grècia dels cultes pànics i dionisíacs i culmina amb les visions al·lucinades del romanticisme centreeuropeu (això inclou a Poe) o amb les ombres carregades de sentit de l’expressionisme cinematogràfic alemany. Pedraza rellegeix aquesta tradició en clau feminista i llibertària, i sempre des d’una vocació d’avantguarda que fa que els seus llibres, lluny de caure en la mera arqueologia literària, siguin objectes absolutament excèntrics i pertinents.

2. I si les novel·les i els contes de Pilar Pedraza són sempre recomanables, potser resulten més atractius encara els seus assaigs sobre el tema de la imatge de la dona en la història de la literatura, el cinema i les arts de caire fantàstic. La bella, enigma y pesadilla, de 1991; Máquinas de amar: secretos del cuerpo artificial, de 1998; i Espectra: descenso a las criptas de la literatura y el cine, de 2004, composen una trilogia de lectura imprescindible, plena de petites sorpreses i de grans descobriments, que ens convida a mirar la nostra tradició cultural (sempre androcèntrica, gairebé sempre misògina i/o ginòfoba) des d’un punt de vista absolutament nou.

3. Quant a aquest llibre, Lucifer Circus, només us direm que s’ocupa de l’edat daurada del circ europeu, que hi surten teòsofes russes i ocultistes parisencs, i que una de les seves protagonistes és una nena molt especial.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: