El misterio de Salem’s Lot

27 set.

El misterio de Salem's Lot

Fitxa editorial

Fitxa al nostre catàleg

Per què us el recomanem?

1. Fa alguns mesos, just abans de l’estiu, us proposàvem aquí mateix una guia de lectura que recollia i comentava, en quaranta títols escollits, els quaranta anys de carrera del nostre sempre benvolgut Stephen King. Des de llavors, a Ca n’Altimira hem renovat els nostres exemplars d’alguns dels títols fonamentals de l’autor; així, el proper cop que visiteu la nostra biblioteca hi trobareu novíssimes edicions de butxaca de clàssics populars contemporanis tan indiscutibles com Carrie, El resplandor, Apocalipsis, ChristineLa tienda, Misery o, per suposat, aquesta mateixa novel·la que avui us recomanem.

2. El misterio de Salem’s Lot va ser tot just la segona novel·la publicada per King, un any després de l’èxit inesperat de Carrie (ja sabeu, la història de l’adolescent acomplexada i abusada pels companys d’institut que un bon dia descobreix que té poders telecinètics i decideix fer-ne un ús pirotècnic) i just abans de l’èxit inevitable d’El resplandor (la història de l’escriptor embogit que decideix matar tota la seva família en un hotel de muntanya buit durant l’hivern). Era l’any 1975, i en molts sentits El misterio de Salem’s Lot va ser el llibre que va definir el futur de King, etiquetant-lo ja per sempre com: a) un escriptor de novel·les de terror, b) un escriptor de vocació obertament popular (per no dir pop) tant en els seus temes i les seves aspiracions com, sobretot, en el seu marc referencial, i c) un escriptor amb la imaginació fermament arrelada al seu estat de Maine, i especialment dotat per a la recreació de la particular forma de vida d’aquestes petites comunitats ni urbanes ni rurals on la pau, la felicitat i la cordura semblen sempre a punt de trencar-se de les formes més variadament espectaculars.

3. Perquè això és exactament El misterio de Salem’s Lot: la narració comunal, terrorífica i pop, molt pop (en el sentit més costumista i democràtic del terme) de com una petita ciutat de l’interior de Maine plena de vells secrets i de tensions no gaire soterrades acaba sucumbint a una epidèmia vampírica de proporcions stokerianes. El seu protagonista aparent és Ben Mears, un escriptor que torna a Salem’s Lot per mirar de conjurar l’obsessió d’un impossible record d’infància, però la protagonista real de la novel·la és la mateixa ciutat de Salem’s Lot. Una ciutat on ni tu ni jo voldríem viure. Una ciutat complexa, i maleïda, i habitada per un grup de personatges (vius, morts i meitat i meitat) que cap lector aficionat a les emocions fortes s’hauria d’estar de conèixer.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: