Equivocado sobre Japón

5 nov.

Equivocado sobre Japón

Fitxa editorial

Fitxa al nostre catàleg

Per què us el recomanem?

1. Peter Carey és un dels tres únics escriptors que han guanyat dues vegades el Booker Prize, aquell premi que aquests dies és notícia per la polèmica generada al voltant de la seva decisió d’obrir-se, a partir de l’any proper, als escriptors nascuts als Estats Units (fet que ha posat molt nerviosos a alguns escriptors illencs que no veuen amb bons ulls aquesta nova competència). Carey, de fet, és un novel·lista australià que viu a Nova York, així que la seva doble presència a l’historial de guardonats tampoc deu ser gaire del grat dels puristes britànics; però ja sabeu que Austràlia i el Regne Unit han mantingut sempre una relació especial.

2. Peter Carey, dèiem, és un escriptor seriós i respectat. Les seves novel·les acostumen a ser, també, serioses i respectables, i aquí us podríem recomanar gairebé qualsevol de les que tenim a la biblioteca: l’esplèndida Robo, His illegal Self (que només tenim en edició anglesa) o la molt australiana La verdadera historia de la banda de Kelly. Però en canvi, ja ho veieu, hem escollit aquest petit divertiment nipó titulat Equivocado sobre Japón: un llibre que ningú no confondria amb les obres mestres de Carey, però que a nosaltres ens agrada molt i ens sembla, si més no, una forma molt simpàtica de fer coneixença amb l’autor.

3. Equivocado sobre Japón és el relat del viatge a aquell país que Peter Carey va fer l’any 2002 en companyia del seu fill, Charley, llavors un nen de dotze anys que estava obsessionat amb la cultura del manga i l’anime. Arrossegat per l’entusiasme del noi, Carey s’introdueix en aquest món estranyíssim (a ulls d’un escriptor anglosaxó, si més no) d’artistes industrials i involuntaris, otakus enfervorits i il·lustradors sobreexplotats, i n’extreu algunes opinions potser no sempre del tot informades, però que es llegeixen amb un plaer constant pel seu to lleuger, sempre sorprès, sovint bocabadat, i que mai no deixen de tenir el seu interès des del punt de vista del xoc de cultures (i també de generacions) que un viatge com aquest sembla destinat a provocar. Una lectura sense pretensions, però molt entretinguda.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: