Orlando

8 nov.

Orlando

Fitxa editorial

Fitxa al nostre catàleg

Per què us el recomanem?

1. Orlando és a la vegada la més accessible i la més extravagant de totes les novel·les de Virginia Woolf. La més accessible, per la relativa senzillesa de la seva estructura (en comparació amb les altres vuit novel·les de l’autora) i pel desacostumat pes del seu argument; la més extravagant, justament per la natura d’aquest argument, que té a veure amb un personatge de sexe canviant i d’edat impossible que travessa els cinc darrers segles d’història anglesa fent coneixença amb tota mena de celebritats de cada època.

2. Explicada així, la cosa sona una mica estranya. I més estranya resulta encara si us diem que la novel·la està basada, cal pensar que lliurement, en la vida de Vita Sackville-West, amiga i amant de Virginia Woolf i escriptora ella mateixa (a Ca n’Altimira tenim un llibre seu de viatges per l’Orient Mitjà que no dubtem en recomanar-vos). Longevitat inexplicada, hermafroditisme successiu, biografia en clau absurda… Si tot plegat  no us desperta ni que sigui una mica la curiositat, és que aquest llibre no és per a vosaltres.

3. Virginia Woolf és una escriptora fascinant. I també és, en el sentit més literal de la paraula, una escriptora imprescindible. Ho dèiem de Faulkner fa només uns dies, i ho diem ara d’ella: sense Virginia Woolf no s’entén l’evolució de la novel·la al llarg del segle XX. La seva feina de renovació sobre un gènere que el segle XIX semblava haver perfeccionat de forma definitiva (es poden concebre millors novel·les que les de Dickens, Tolstoi, Flaubert, Stendhal i companyia?) va ser tan profunda que els seus llibres encara ens sobten avui dia pel seu risc formal, per la inventiva dels seus recursos i per la seva vocació continua d’endinsar-se més enllà dels territoris coneguts. Les regles de Virginia Woolf no són les regles de Dickens ni les de Flaubert; però sí que són, ja, les nostres regles.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: