Pégate un tiro para sobrevivir

13 nov.

Pégate un tiro para sobrevivir

Fitxa editorial

Fitxa al nostre catàleg

Per què us el recomanem?

1. Chuck Klosterman és un dels periodistes musicals més entretinguts i menys convencionals que coneixem. El primer llibre que va publicar, Fargö Rock City, és una desopilant barreja d’assaig crític reivindicatiu sobre el hair metal dels 80 (Mötley Crüe, Poison, Cinderella, Bon Jovi i companyia) i de memòries d’una adolescència viscuda a un poblet perdut de North Dakota on un jove amant del heavy no tenia gaire cosa a fer. El seu segon llibre, Sex, Drugs & Cocoa Puffs, és una col·lecció d’assaigs sobre cultura popular que s’ocupa dels assumptes més inversemblants; si voleu saber, per exemple, per què la tonteta sèrie de televisió de començaments dels 90 Salvados por la campana defineix millor que cap altre artefacte cultural (inclosos els llibres de Douglas Coupland i la música de Kurt Cobain) a la més aviat conjectural Generació X, aquest és el vostre llibre. I després tenim aquest Pégate un tiro para sobrevivir, que a l’edició castellana porta per subtítol «Un viaje personal por la América de los mitos», i que és justament això, el llibre de viatges d’un mitòman motoritzat per les carreteres dels Estats Units, però amb un twist necròfil força original.

2. El viatge que relata aquest llibre va tenir lloc l’any 2003. En un Ford Taurus de lloguer batejat amb el nom apropiadament friqui de Tauntaun, Klosterman va recórrer, assegura, 6557 milles amb l’objectiu d’unir els punts que separen els escenaris d’algunes de les morts i les tragèdies més famoses (o no) de la música popular americana del segle XX. Així, va trepitjar el punt exacte on es va estavellar l’avió en què viatjava Buddy Holly, va visitar el lloc de l’incendi d’un club metal de Rhode Island que va acabar amb la vida de cent joves durant un concert dels Great White o va fer la ruta de les desgràcies de l’esmentat Kurt Cobain, tot això mentre prosseguia a distància amb una vida personal força complicada (per dir-ho suaument) i sense deixar de reflexionar, com no, sobre el sentit o el sinsentit de tot allò que la carretera anava oferint a la seva curiositat. Tot plegat fa una lectura lleugera i divertida, però que convida alhora a mirar amb nous ulls la nostra fascinació col·lectiva per les desgracies que els ocorren als nostres herois populars.

3. Si el títol d’aquest llibre us resulta vagament familiar, és probable que tingueu un passat (o un present) com a fans de l’Ozzy Osbourne. Pégate un tiro para sobrevivir és la traducció més o menys lliure de Killing Yourself to Livetítol original del llibre de Klosterman, i Killing Yourself to Live és, en efecte, el títol d’aquesta vella cançó dels Black Sabbath.      

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: