Venganza en Devil’s Acre

14 nov.

P89417A.jpg

Fitxa editorial

Fitxa al nostre catàleg

Per què us el recomanem?

1. A més de ser, gairebé amb tota seguretat, l’autora internacional de best-sellers amb una història personal (coneguda) més fosca i estranya, Anne Perry és també la gran dama victoriana per excel·lència de la novel·la negra contemporània. Tot i que algunes de les seves històries més recents transcorren durant els anys de la Gran Guerra, la fama i els diners li han vingut de la mà de les seves novel·les ambientades al Londres de les dues darreres dècades del segle XIX. Des del seu debut l’any 1979, i quedant-nos només amb la seva producció victoriana, Anne Perry ha publicat 28 novel·les protagonitzades per l’inspector Thomas Pitt, 19 protagonitzades per l’inspector William Monk (res a veure amb l’entranyable Adrian Monk televisiu) i 11 novel·les curtes d’ambientació nadalenca. Aquesta productivitat fa que no resulti fàcil destacar cap títol en concret de l’autora, així que prengueu-vos la recomanació de Venganza en Devil’s Acre com a merament simbòlica: si us agrada Anne Perry, qualsevol llibre seu us semblarà gairebé tan bo com els altres; si no us agrada, cap títol seu farà res per remeiar-ho.

2. A nosaltres sí que ens agrada Anne Perry, tot i que no sabríem com justificar aquesta afició sense recórrer a dues explicacions molt poc serioses: la primera, que aquí som molt amics del Londres vintage, i la segona, que el ritme dels seus llibres ens relaxa molt. Això últim, que potser sona a crítica, no ho és pas. A les novel·les d’Anne Perry més val que no hi busqueu històries trepidants, perquè no les trobareu. El què sí que hi trobareu, en canvi, és tot el plàcid ritual de la vida social victoriana, amb les seves visites de Temporada, el seu rígid sistema de classes i les pausades conversacions de sobretaula, plenes de sobreentesos, de segones intencions i d’informacions essencials sàviament dosificades. No en va, a les novel·les protagonitzades per Thomas Pitt l’inspector acostuma a jugar un paper no gaire més resolutiu que el de la seva dona, Charlotte, qui s’aprofita de les seves bones connexions socials per tafanejar allà on un policia anglès mai no gosaria ficar el nas. Crim i vida social: barbàrie i elegància. Anne Perry sap barrejar com ningú l’encant d’aquests dos móns, no sempre del tot oposats.

3. De vegades, sempre ho diem, és bo llegir alguna cosa lleugereta i entretinguda. Segurament Anne Perry no és la millor escriptora del món, però té al cap bones històries i sap com explicar-les d’una forma eficaç.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: