La terrorista bona

19 nov.

La terrorista bona

Fitxa editorial

Fitxa al nostre catàleg

Per què us el recomanem?

1. L’Alice és una eterna adolescent que malviu de forma comunal (és a dir, com a okupa) en un edifici replet de gents diverses i sovint estrafolàries, com ara el seu amic Jasper, un radical d’esquerres tan desorientat com ella pel nou rumb dels temps, o com ara també un grup de joves irlandesos que aspiren a convertir-se en terroristes de l’IRA. Partint de la història d’aquests personatges confusos, marginals i marginats, Doris Lessing ens ofereix un reflex de les tensions socials i dels problemes viscut per un sector de la joventut britànica durant l’època de govern de Margaret Tatcher. Unes tensions socials i uns problemes (les vagues inútils, les privatitzacions en cadena, el desmantellament sistemàtic i orquestrat de l’estat del benestar) que no es diferencien gaire, sospitem, dels problemes i de les tensions que experimenten avui dia els joves i els no tan joves de qualsevol racó d’Europa.

2. Publicada l’any 1985, trenta-cinc anys després de l’aparició de la seva primera novel·laLa terrorista bona és Doris Lessing en estat pur: profunda, divertida, compromesa, valenta i molt humana. Tot allò de bo que hi ha en els seus llibres, tot allò que va justificar la concessió a Lessing del premi Nobel l’any 2007, o del premi Príncep d’Astúries l’any 2001, o del Premi Interacional Catalunya l’any 1999, ho trobareu en aquest títol.

3. Doris Lessing, ja ho sabeu, va morir a Londres aquest passat diumenge. Tenia 94 anys. Era una de les grans escriptores del nostre temps.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: