Els jugadors de whist

18 des.

Els jugadors de whist

Fitxa editorial

Fitxa al nostre catàleg

Per què us el recomanem?

1. Seria massa agosarat dir que Els jugadors de whist és una de les tres millors novel·les catalanes del que portem de segle XXI? Segurament sí: per definició, aquesta mena d’afirmacions maximalistes sempre ho són, d’agosarades. Però el cas és que no se’ns acudeixen gaires novel·les catalanes contemporànies més rellevants, més atractives, més ambicioses i acomplides que aquesta de Vicenç Pagès Jordà (o, ja posats, que el Jo confesso de Jaume Cabré, el segon títol fix del nostre triumvirat de clàssics instantanis). Els jugadors de whist és una novel·la àgil i fresca, orgullosament generacional, sovint excessiva, que juga a documentar alhora el nostre present i el nostre passat immediat servint-se de les eines que configuren la nostra novíssima realitat: una realitat hiperconectada, sobreinformada i corroïda de nostàlgies. Una novel·la ancorada a l’ara continu i a l’aquí diluït del nou mil·lenni, esplèndida com a instantània fuçaç d’una societat que viu captiva d’una postmodernitat pop que ningú, a aquestes alçades de la història, ja no sembla interessat a superar.

2. El resum de la novel·la, segons la contraportada: «En Jordi viu al garatge d’una casa adossada, la seva dona es comporta com si fos adolescent i la seva filla està a punt de casar-se amb un pelao que condueix una retroexcavadora. Entranyablement ridícul, instal·lat en una crisi d’identitat permanent, en Jordi volia ser artista però ha acabat treballant de fotògraf de boda. Al llarg del casament de la seva filla, fa memòria del seu passat, que inclou un castell, un joc, una mort i un Empordà que no és de postal. En Jordi busca una sortida al seu estancament, però no s’adona que les coses encara poden anar molt pitjor.» Les paraules claus, aquí, són «crisi d’identitat permanent», i no són aplicables només al protagonista de la novel·la.

3. Divendres passat, durant la Nit de Santa Llúcia,  Vicenç Pagès Jordà va rebre el premi Sant Jordi per la seva nova obra, una novel·la titulada Dies de frontera. A l’Espai de llibres vam celebrar la notícia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: